Tarot kartlarından en gizemli olanı Azize kartını inceleyelim.

Azize – Büyük Arkanaların ikinci ( II.) kartıdır ve içsel bilgeliğin temsilidir.

Bilgelikle birlikte gelen sırlar, bazı şeyler vardır anlatılmakla öğrenilmez, yalnızca bilenler bilir. Anlatılarak öğrenilen bilgi değil, içsel bilgeliktir. O bize ilahi kaynaktan gelen bilme hissidir. Açıklanamaz olan ama bilinen birşey… kalbimizin sesi… Azize ‘Sırların sırrı’nı temsil eder. Sırlara yolculuktur…

-The High Priestess –

Öğretilemeyen ve öğrenilmeyen ve sadece içsel sezgi yoluyla kavranabilen biliş halidir. İki gözümüzle gördüklerimiz değil de, ‘kalp gözümüz’ ile gördüklerimizi temsil eder.

Sezgiler, okült ilimler, bilgelik, gizemleri temsil eder. Ruhsal korunma, içe dönerek aydınlanmadır. Bize verdiği en sağlam mesaj ise şudur: ‘Yaradan her şeyi gören ve bilendir.’ Kalben yaradanınla bağlantıda olmak, ilahi kanaldan bilgiyi almak ve bir içsel bilgelik halidir.

Azize kartı açılımlarımda çıktığı zaman mutlaka görünenin perde arkasında bir şeyler olduğunu sezerim, kartın mesajı açıktır ama görmesini bilene… hissettirir kendini. ‘Daha dikkatli bak, aslında neyin ne olduğunu biliyorsun’ der. Kartın üzerindeki perde sembolizmasına dikkatinizi çekerim. Semboller konuşur adeta; azizenin ayak uçlarında bir Hilal, Ay bizim duygularımızın sezgilerimizin sembolüdür. Hissediyorsun der.. ‘Hislerine güven’. Bazen sorgulayıcı zihin ağır gelir insana, zihin yani egoyu çok çalıştırdığımızda dengemiz bozulur kararlarımızı sağlıklı veremeyiz nerede yanlış yaptığımızı sorgularız ya, işte orada dengelememiz gereken şey egomuz ve sezgilerimizdir. Bu iki kavramı kendimizde dengeye oturttuğumuz zaman her şey yoluna girmeye başlar. Ne çok zihin çalıştırmalı ne de duygularımıza yenilmeliyiz. Terazinin kefesine ikisini de koyup tartıp ona göre göre karar vermeliyiz…

Tarotun bu En gizemli kartının bir de açılımı vardır.

Azizenin Sırrı Açılımı

Azizenin sırrı açılımına soracağımız soru çok önemlidir. Çünkü cevabına hazırlıklı olmamız gerekir. Öyle alelade sorulara cevap vermez, Kalbinden geçen ve sırrını çok merak ettiğin bir şey olmalı.. ve en önemlisi, ‘duyacaklarına hazır mısın?’ Hayat amacını arayanlar, kalbinde bir sır taşıyanlar, ya da kalbinin sırrına ulaşmak isteyenler, bu açılımın muhataplarıdır. O sorunun cevabını bulmaya keşfetmeye hazır mısın?

Bazı sırlar artık açığa çıkmayı bekliyordur…

Azizenin sırrı açılımı için;

medusadanismanlik@outlook.com

Beyza Koçoğlu

Önerilen makaleler