Doğum Haritası Nedir?

Doğum haritalarımız kendimize özeldir. Aynı parmak izimiz gibi eşsiz ve nadir, en ince ayrıntısına kadar bizi bize anlatır.

Herkesin hakkında illa ki bilgi sahibi olduğu, doğum tarihine ait burç bilgisi vardır. Örneğin Temmuz ayında belli aralıkta doğmuş bir kişi Yengeç burcu olduğunu biliyor. Bu bilgi bizim “Güneş Burcumuz” dur. Ama önemli olan bizim kişiliğimizi karakterimizi oluşturan fıtratımıza etki eden yalnızca güneş burcumuz değildir. Güneş burcu hakkında bilgi sahibi olmak sizi tam anlamıyla kesinlikle yansıtmamaktadır. Önemli olan “ASC” yani Ascendat dediğimiz Yükselen Burcumuzdur. Karakterimiz ve kimliğimiz hakkında büyük etkilere sahip bilgiler buradan öğrenilir.

Doğum Haritası; Zodyağın 12 burcundan ve ev sistemi dediğimiz 12 evden oluşur. Her bir burç ve gezegen bir evi temsil eder. Doğduğumuz andaki gezegenlerin gökyüzünde o anda çekilmiş fotoğrafı olarak düşünün… Ev sisteminde 12 evin her biri hayatımızda bir konuyu temsil etmektedir. Örneğin ASC yani yükselen burcumuzun bulunduğu 1. ev bizim kişiliğimiz kimliğimizi anlatırken; 2. ev bizim bedenimizi, dış görünüşümüzü ve madii konularımızı anlatır…

Tüm kainatta her varlığın bir manası, anlamı olduğu gibi yaydığı bir enerji frekansı vardır. Nasıl ki dünyamızın uydusu ay belli dönemlerde okyanuslara Gel/Git Medcezir uyguladığı bilgisine sahipsek,Güneş sistemimizdeki tüm gezegenin de yaydığı bir frekans enerjisi, bir etkisi ve uyguladığı tabiatı misyonun olduğu bilgisine de vakıf olmalıyız.

Güneş Sistemimizdeki her bir gezegenin tabiatı ve anlamı vardır. Bizler üzerindeki etkileri vardır.

Neden Doğum Haritam Hakkında Bilgi Sahibi Olmalıyım?

Doğum Haritalarımızda :

Güneş; Can enerjimizdir. Baba ve Eş’i anlatır. Hayatımızdaki Eril figürleri anlatır. Bağlı olduğumuz Otoriteyi anlatır.

Ay; Ruhsal dünyamızdır, duygularımızdır. Annemizi anlatır. Çocuk haritasında anneyi nasıl gördüğü ve algıladığını anlatır. Kadınları, hayatımızdaki dişil figürleri anlatır.

Merkür; Bizim nasıl iletişim kurduğumuzu ve kendimizi nasıl ifade ettiğimizi gösterir. Kardeşlerimiz hakkında bilgi verir.

Venüs; haritalarımızda ilişkilerimizi anlatır. İlişki kurma biçimimizi, Erkek Haritasında nasıl bayanlara çekildiğini, nasıl bayanlardan hoşlandığının göstergesidir. Aşık olduğumuz kişiler ve sevdiğimiz konular hakkında bilgi verir.

Mars; eylem ve mücadelelerimizi gösterir. hayatta nelerle mücadele ediyoruz, mücaddele gücümüzü nereden aldığımızı gösterir. Ayrıca Ev konumları ve açılarına göre dikkat etmemiz gereken ilişki ve zararlı durumları da gösterir. Bir bayan haritasında hoşlandığı ve beğendiği erkek modellerini gösterir. Nasıl erkekleri beğeniyor ve çekiliyorsunuz Mars burcunuzdan baklılır.

Jüpiter; Haritalarımızda hayatta şansın bize nelerelerden geldiğini, şansı nereden yakaladığımızı, neleri abarttığımızı, neye inandığımızı yani inanç ve fikirlerimizi gösterir.

Uranüs; Haritalarımızda beklenmeyen ani olayların ne konularda olacağını bize verebilir. Her gezegende oldupu gibi açı ve konumuna göre değerlendirilmelidir. Bağımsızlık özgürlük konuları ve teknoloji ile ilişkilendirilir.

Neptün; Haritalarımızda hayallerimizi, duygularımızı ne şekilde yönlendirdiğimizi, tam kestiremediğimiz önümüzü göremediğimiz konuları, dikkat etmemiz gereken konuları verir, hayaller ve sezgiler, ilahi ile bağlantıdır.

Pluton, Haritalarımızdaki en önemli gezegendir. Hayatımızda hangi konularda değişim ve dönüşüm yaşadığımızı, hangi durumda küllerimizden yeniden doğduğumuzu gösterir. Neyi sonlandırıp baştan yaratacağımızla ilgilidir. gücümüzü ve potansiyelimizi verir.

Gezegenlerin yanı sıra Kuzey Ay düğümü ve Güney Ay düğümlerimiz de büyük önem taşımaktadır. Bu ruhumuzun sahip olduğu bilgi ve dünyaya deneyimlemeye geldiği bilgiyi gösterir bizlere. Tekamül yolculuğudur.

Haritalarımız uçsuz bucaksız derya deniz gibidir. çok ayrıntılı ve açılarına konumlarına göre hesaplamalar yaparak analiz edilen bilimsel bir konudur. Gökyüzü bilimidir. Haritamıza eşlik eden sabit yıldızlar ve asteroidler vardır ki onlar başlı başına uzun ve derin konulardır 🙂

Temel hatlarıyla bir doğum haritasının nelerden oluştuğunu kısaca anlattım. Temel almamız gereken sadece güneş burcumuz değildir. Venüs burcumuz, mars burcumuz ve diğer gezegenlerimizin hangi burçlarda olduğu çok önemlidir. ve hepsi birer puzzle ın parçaları gibi bizi ve karakterimizi, hayatımızı oluşturur.

Benden Doğum Haritası Danışmalığı almak ve bilgi için;

medusadanismanlik@outlook.com

https://www.instagram.com/medusaastroloji/